Mijn naam is Romana Václaviková en ben geboren in Tsjechië. In Nederland woon ik al vanaf 2003.

Als kind met verwondering keek ik naar de schoonheid van het natuur om mij heen. Ik bewonderde de structuur van stenen, bomen, hout of droge aarde en dat inspireert me nog steeds om kunst te maken met de textuur of toevoeging van hout, papier of plastic

 

In 1996  begon ik langzaam een ​​nieuwe wereld te ontdekken, de wereld van creativiteit. Later, als volwassene, verwerk ik op een eenvoudige manier natuurlijke materialen en glas in schilderijen.

In 2005 ontstonden de eerste creaties van schilderijen en tekeningen en een paar jaar later ontdekte ik een nieuwe stijl, namelijk portretten, waar ik niet lang mee bezig was. Ik geef de voorkeur aan abstracte kunst in zowel schilderen als tekenen.

In 2008 word ik onderdeel van het Art Centre in Aalsmeer, waar ik mijn eigen atelier heb.

In 2010 kreeg ik de kans om mijn eerste schilderijen te exposeren in een galerie in Amsterdam, die ik in deze periode in Nederland heb gemaakt.

 

 

Mijn inspiratie voor het nieuwe concept is duurzaamheid en materiaalrecycling.

Later in 2020 richt ik Roart Studio op en begin ik aan experimenten met texturen en oppervlakken die zijn gemaakt dankzij natuurlijke en afvalmaterialen zoals papier, hout, plastic en andere. Dit geeft mijn schilderijen een plastisch, ruw en stevig oppervlak.

Ik ben ook gefascineerd door de kracht van kleuren, de complexiteit van lijnen en vormen die een verrassende en onverwachte puzzel creëren op canvas, papier of tablet.

Ik zie kunst in elke vorm en dit is vastgelegd in veel van mijn werken.

Alles wat ik creëer is spontaan, ik werk graag intuïtief.

Sinds 2021 geef ik intuïtieve kunstlessen aan kinderen van verschillende leeftijden.

 

Als je op zoek bent naar iets origineels voor jezelf of om cadeau te geven, naast het verkopen van mijn eigen schilderijen, werk ik ook in opdracht.

                      biografie

- 2022 Kunstroute Aalsmeer Art Centre

- 2021 Kunstroute Aalsmeer Art Centre

- 2020 Kunstroute Aalsmeer Art Centre

- 2019 Kunstroute Aalsmeer Art Centre

- 2018 Kunsroute Aalsmeer Art Centre

- 2013 Amateurkunst Expositie Amstelveen

- 2010 Expo Galery De Pasie Amsterdam, Princesgracht

My name is Romana Vaclavikova. I was born in Czech Republic and since 2004 I live in The Netherlands.

Since 1995 I've started painting and drawing like a self-taught artist.

"Everything I create is spontaneous, I like to work intuitively, and all my ideas arise in the moment itself.

I'm inspired by sustainability and recycling trash. I see art in every form and this is captured in many of my artworks. I incorporate a mix of different materials, such as paper, wood, cables..etc. It brings life to my paintings.

 

I'm also fascinated by the power of colors and texture, the complexity of lines and the form.

I'm on a new and exiting journey that involves experimenting with wood. The feeling of giving wood a new life trought my paintings has been an amazing experience. During this process, I have learned that wood is an excellent medium, and as a result, the texture can give the paintings or an image a completely different dimension.


 

If you are searching for something that does not yet exist, I'm happy to create it for you. Besides selling my own work, I also paint on commission.
You are also welcome to visit my Atelier in Art Center Aalsmeer.

 

My studio is located in the Art Centre Aalsmeer,

Atelier nr. 46

Aalsmeerderweg 230 

1432 CW Aalsmeer